Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Як повернути груди після годування та пологів?

    Як повернути груди після годування та пологів?
    14 Січня 2022

    Як повернути груди після годування та пологів?

    Якщо обвисли груди після годування, жінка часто відчуває фізичний та психологічний дискомфорт, адже молочні залози – це символ сексуальності та привабливості. Якщо з вами сталася подібна проблема, не поспішайте засмучуватися. Сьогодні кожній жінці доступні ефективні методики, які дозволяють підняти груди та повернути їм привабливу форму.

    Причини змін грудей після пологів та годування

    Щоб зрозуміти, як підтягнути груди після ГВ, спочатку варто розібратися, чому вони змінюють свою форму. Головна особливість молочних залоз у тому, що вони не мають м’язів, тому їх неможливо накачати на тренажері, як інші частини тіла. Здебільшого груди складаються з жирової та залозистої тканини, а за утримання форми відповідають спеціальні зв’язки.

    У період вагітності та після народження дитини груди наливаються молоком. В результаті збільшується вага молочних залоз та навантаження на зв’язки. Вони не можуть утримати великої ваги, а тому поступово розтягуються і вже не повертаються назад.

    Існує ще одна причина, яка сприяє обвисанню грудей після грудного вигодовування. Після пологів в організмі жінки змінюється гормональний фон. Під дією деяких гормонів у молочних залозах утворюється жирова тканина, що також збільшує їх вагу та сприяє розтягненню зв’язок.

    Наслідки після годування залежно від форми грудей

    До вагітності більшість жінок мають молочні залози округлої форми, підняті вгору. Після лактації можуть виникнути різні естетичні проблеми залежно від розміру та особливостей грудей:

    1. Ущільнення. З подібною проблемою зустрічаються жінки з маленькими грудьми. Після завершення лактаційного періоду молочні залози втрачають свій об’єм, стають плоскими, порожніми.
    2. Провисання молочних залоз (мастоптоз). Через збільшення навантаження груди сильно опускаються вниз. Виділяють кілька стадій мастоптозу залежно від ступеня провисання соска щодо грудної складки.
    3. Збільшення розмірів. Іноді спостерігається надмірне збільшення молочних залоз на фоні гормональних змін та лактації. Таке явище супроводжується провисанням. Може з’явитися біль у хребті. З проблемою найчастіше зустрічаються володарки пишних форм.
    4. Асиметрія молочних залоз. Може бути вродженою або виникає через неправильну техніку грудного вигодовування.

    Також іноді виникають розтяжки, деформації сосків та інші естетичні дефекти. І хоча повернути форму молочних залоз часом важко, в цілому для кожної ситуації можна знайти рішення, що робити з грудьми, щоб вона знову стала красивою, пружною та сексуальною.

    Способи відновлення форми та об’єму грудей

    Якщо ви бажаєте відновити груди в домашніх умовах, то повинні розуміти, що самостійні дії будуть ефективними лише за умови, що молочні залози зберегли свою форму та контури. У цьому випадку можна наслідувати такий комплекс дій:

    1. Регулярно робіть масаж та контрастний душ, щоб підтягнути шкіру грудей.
    2. Виконуйте вправи для підвищення тонусу грудних м’язів та покращення фізичного стану всього організму.
    3. Правильно та збалансовано харчуйтесь. Не допускайте різкого схуднення.

    Нескладні дії допомагають підтримати стан молочних залоз, але не здатні позбавити мастоптозу та інших естетичних дефектів. Якщо сильно обвисли груди після годування, потрібне хірургічне втручання. Пластичні хірурги нашого мамологічного центру знають, як відновити обвислі груди, і застосовують для цього різні сучасні методики.

    Підтяжка грудей

    Найефективніший спосіб покращити стан грудей – зробити мастопексію (підтяжку). У ході хірургічного втручання вдається підтягнути молочні залози. Лікар прибирає надлишки шкіри та при необхідності залозистої тканини, змінює розташування соска.

    Підтяжка грудей виконується різними техніками:

    1. Периареолярний метод. Розрізи робляться навколо соска. Техніка підходить при незначному опущенні молочних залоз.
    2. Вертикальний метод. При цій методиці розрізи робляться навколо соска і вниз до грудної складки. Техніка підходить для корекції молочних залоз при мастоптозі ІІ ступеня.
    3. Якірний метод. Відмінність від попередньої методики у тому, що додатково робиться розріз вздовж грудної складки. Техніка підходить для корекції будь-якого ступеня птозу.

    Підтяжка зі збільшенням грудей імплантами

    Якщо ви не знаєте, як повернути грудям колишній розмір, оскільки після грудного вигодовування вони стали обвислими та «порожніми», наші пластичні хірурги запропонують підтяжку з установкою імплантів. Під час операції вдається підняти та збільшити груди, надати їй бажаної форми та розміру. Імпланти для кожної пацієнтки підбираються індивідуально залежно від її фізіологічних параметрів та побажань.

    Зменшення грудей

    Якщо після годування дитини груди стали занадто великими, застосовується редукційна маммопластика. Суть операції в тому, що видаляються надлишки тканин, а молочним залозам надається бажана форма. Також лікар піднімає та при необхідності коригує форму соска та розмір ареол.

    Рекомендації для збереження форми грудей після пологів та годування

    Щоб мінімізувати наслідки лактації, заздалегідь подумайте про профілактику птозу. Для цього дотримуйтесь нескладних правил і рекомендацій:

    1. Не робіть великих перерв між годуваннями. Надлишки молока зціджуйте, особливо у нічний час, якщо малюк не прокидається.
    2. Щоб легко відновити груди після пологів та грудного вигодовування, під час вагітності та лактації слідкуйте за вагою. Надлишок жирової тканини призводить до розтягування молочних залоз.
    3. Правильно вибирайте бюстгальтер. Не варто носити тісну білизну, яка передавлюватиме молочні залози. Краще вибирати моделі без кісточок. У другій половині вагітності та під час лактації носити бюстгальтер рекомендується цілодобово.
    4. Щоб зберегти еластичність шкіри, робіть контрастний душ.
    5. Регулярно робіть масаж грудей. Він дозволить попередити застій молока та мастит, покращити стан шкіри. Масажувати молочні залози необхідно круговими рухами від периферії до центру.
    6. Збалансовано харчуйтеся. Включайте в раціон фрукти та овочі, молочні продукти, м’ясо, рибу. Нестача вітамінів відбивається на стані шкірних покривів, що сприяє втраті її пружності. Іноді рекомендується приймати вітамінні комплекси, але за рекомендацією лікаря.
    7. Закінчуйте грудне вигодовування поступово. Так вдасться зменшити кількість молока, що виробляється, і попередити розтягнення молочних залоз.

    Однак важливо розуміти: якщо птоз вже присутній, позбутися його неінвазивними методами, фізичними вправами чи косметичними засобами неможливо. У цьому випадку відновити форму та втрачений об’єм можна лише радикальними методами.

    Висновки

    Якщо сильно обвисли груди після годування, зверніться за консультацією до нашого пластичного хірурга. Після огляду він підбере ефективне вирішення проблеми, щоб відновити привабливість молочних залоз. Якщо ви не хочете робити маммопластику після ГВ, тоді приділіть особливу увагу профілактиці птозу.