Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Чи дійсно білокачанна капуста допомагає в лікуванні мастопатії?

    Чи дійсно білокачанна капуста допомагає в лікуванні мастопатії?
    13 Березня 2021

    Чи дійсно білокачанна капуста допомагає в лікуванні мастопатії?

    Більшість жінок вважає, що білокачанна капуста допомагає в лікуванні мастопатії, а деякі навіть переконані, що це кращий спосіб під час застою молока (лактостазі).Чим насправді допомагає листок капусти, відповісти не складно. Саме цей натуральний лікарський засіб, в силу своїх природних властивостей, здатен знімати набряки, до того ж як просто на ногах, на обличчі, так і на грудях. Відомо, що при мастопатії і лактостазі присутній набряк тканин молочної залози, як наслідок виникає біль.

    При зменшенні набряку – зменшуються і больові відчуття. Головний момент – потрібно розуміти, що це лікування тільки симптоматичне. Тобто, причину, яка спровокувала цей стан, капуста ніяк не видалить.

    Симптоми прояву лактостазу легко можна сплутати з процесом розвитку маститу. А ось при маститі застосовувати капустяний лист не бажано, оскільки створюється парниковий ефект і відбувається нагрівання тканини, що може тільки пришвидшити утворення абсцесу (нагноєння!).

    Пам’ятайте, що капуста – прекрасний продукт, особливо у вашому салаті! Вона улюблена в народній медицині за свої протинабрякові властивості, але ніякої доказової бази з наукової точки зору поки що немає.

    При лікуванні лактостазу кращий засіб – це ваш малюк, оскільки часте і правильне прикладання позбавить вас від застою молока. Якщо лактостаз не проходить протягом 2-х днів, тоді потрібно звернутися за допомогою до спеціаліста.