Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Міфи про хіміотерапію

    Міфи про хіміотерапію
    9 Березня 2021

    Міфи про хіміотерапію

    Чи правда, що хіміотерапія «застаріла»? Більше шкодить чи допомагає? Ці та інші питання коментує хіміотерапевт, клінічний онколог Хмель Анна Василівна.

    Хіміотерапія завжди викликає нудоту, блювання, слабкість та інші неприємні побічні ефекти.

    Насправді все індивідуально. Один і той самий препарат різні люди переносять по-різному. Крім того, деякі ліки можуть взагалі не викликати таких симптомів, як нудота чи блювання.
    На сьогодні активно розвивається «супровідна терапія » — разом з хіміотерапією пацієнт отримує цілий набір ліків, які ослаблюють нудоту, прискорюють відновлення клітин крові, зменшує прояви інтоксикації організму. В Мамологічному центрі призначають ефективну супровідну терапію, яка зменшує неприємні побічні ефекти хіміотерапії.

    Термін життя без хіміотерапії довше, ніж з хіміотерапією.

    Це твердження намагались довести доктори медичних наук Алан Левін і професор Шарль Матьє. Нібито більшість пацієнтів, які отримують хіміотерапію, помирають саме від хімії, а не від раку. Але є багато досліджень котрі цю теорію спростовують.
    Хіміотерапія — це лікування. І, як у будь-якого лікування, у неї бувають побічні ефекти. Вони бувають від будь-яких ліків, після хірургічних операцій, але твердження, що хіміотерапія зменшує тривалість життя є хибним.

    Метастази виростають з «стовбурових клітин раку», які «хімія» все одно не вбиває.

    Причини виникнення метастазів у різних пухлин дуже різні. Важливо знати — «стовбурових клітин раку» не буває. Хіміотерапія впливає на всі метастази, де б вони не були. Виняток — метастази в головному мозку, куди проникають не всі препарати. У цих випадках призначають індивідуальне лікування.

    Хіміотерапія — це важливий етап лікування раку. Обговоріть з вашими лікарями усі питання, що вас хвилюють. Адже хіміотерапія допомагає врятувати життя.

    Для запису до лікарів Спеціалізованого мамологічного центру телефонуйте :

    044-594-70-75
    068-862-62-00