Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Дуже хочу жити: історія лікування

    Дуже хочу жити: історія лікування
    28 Жовтня 2021

    Дуже хочу жити: історія лікування

    Рак молочної залози — підступна хвороба, яка може прогресувати роками і проявитись лише на 2-ій стадії. Так сталось із нашою героїнею. Близько шести місяців тому Ірина під час прийому душу намацала на правій молочній залозі тверде ущільнення. За розміром воно було з вишню. Вона відразу запідозрила недобре та згадала бабусю, яка у свій час пережила рак грудей.
    Після результатів УЗД та мамографії лікар відразу порекомендував звернутись до онколога та зробити біопсію утворення. Ірина була спантеличена такою рекомендацією лікаря: куди йти, як обрати фахівця?
    Знайомі порекомендували звернутись до онколога СМЦ — Бабенка Констянтина Петровича. Лікар озвучив діагноз: карцинома правої молочної залози розміром 2,5 см. Друга стадія хвороби. Ірина також здала тест на мутацію генів: важливо було зрозуміти, чи генетичне це захворювання. Результат був передбачуваний: підтвердився BRCA2. Тобто рак молочної залози, що був у бабусі, генетично передався Ірині.
    Декілька днів наша героїня була в розпачі та з тривогою думала про майбутнє двох маленьких дітей. Але жага до життя та одужання повернула до реальності.
    Лікарі Спеціалізованого мамологічного центру обрали тактику лікування для Ірини. Спочатку було 4 курси червоної хіміотерапії. Під час її проходження жінка працювала, займалася своїми побутовими справами, все як зазвичай. Після початку таргетної терапії стало тяжче: фізично та морально. Але вона знаходить сили для подальшої боротьби. Кожен із персоналу СМЦ також докладає максимум зусиль, щоб пацієнтки відчували себе в повній безпеці під час терапії. Ось як це коментує Ірина:
    💬 «Не дивлячись на все це, я на хімію йду із задоволенням. По-перше, відношення персоналу дуже привітне, палата світла та чиста. По-друге, без черг приходиш на свій час, капаєшся та їдеш додому.»
    Після 8-ої таргетної хіміотерапії Ірину чекає операція з видалення обох молочних залоз та яєчників. Спочатку вона турбувалась щодо повного видалення. Але усвідомивши ситуацію, зрозуміла:
    💬 «Зараз я вже не думаю: ой як я буду без однієї молочної залози, а навпаки – налаштована, щоб мені зробили повну мастектомію обох МЗ та яєчників, тому що дуже хочу жити і не хочу пройти через все це знову.»
    Під час лікування онкології пацієнтки переживають внутрішні зміни характеру, світосприйняття. Такі зміни відчуває зараз й Ірина, ось як вона пояснює:
    💬 «В мені багато чого змінилося. Я перестала боятися відстоювати свої права та думку, тому що у мене одне життя, за яке я борюсь. Стараюсь зробити якомога більше хороших справ, щоб моє життя було прожите недаремно.»
    Найважливіші рекомендації Ірини для жінок — знаходити час для свого здоров’я. Вона закликає кожну проходити профілактичні обстеження молочних залоз й не нехтувати відвідуванням мамолога. А також регулярно робити вдома самообстеження. Адже такі прості речі можуть врятувати життя.
    Бажаємо Ірині здоров’я та наснаги пройти цей етап її життя. Фахівці Спеціалізованого мамологічного центру завжди поруч. Ми докладемо максимум знань та зусиль у лікуванні хвороби.