Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Молочна залоза — гормонозалежний орган. Що це означає?

    Молочна залоза — гормонозалежний орган. Що це означає?
    27 Вересня 2021

    Молочна залоза — гормонозалежний орган. Що це означає?

    Погана екологія, стреси впливають на все наше тіло. Чому ж саме в молочних залозах жінок найчастіше виявляють злоякісні утворення?
    🧑🏼‍⚕️ Пояснюємо: груди — найбільш гормонозалежний орган в організмі жінки. Молочна залоза підпорядкована роботі гормонів, які виробляються в гіпоталамусі, гіпофізі, щитовидній залозі, яєчниках.

    Дисбаланс гормонів безпосередньо пов’язаний з роботою яєчників, які виробляють жіночі гормони — прогестерон, естроген і андроген. Прогестерон в цьому випадку відіграє важливу роль для правильної роботи молочних залоз. Його дефіцит призводить до надмірного росту залозистої і сполучної тканин молочної залози, що може призвести до утворення в них застоїв і, як наслідок, мастопатії та інших, більш серйозних захворювань жіночих грудей.

    Болі в молочній залозі також можуть бути викликані збоєм в роботі інших органів пов’язаних з гормонами: щитовидна залоза, гіпофіз, підшлункова залоза, надниркові залози.

    🧬 Постійні зміни гормонального фону жінки протягом життя впливають на молочні залози. Тому важливо звертатись до мамолога, якщо відчуваєте дискомфорт, біль, постійні набряки в грудях. А також проходити щорічні профілактичні огляди, адже багато новоутворень, і зокрема рак, можуть не боліти і не турбувати.

    Нагадуємо: хворобу легше попередити або ж лікувати на ранній стадії ❗️ Відчуйте відповідальність за своє здоров’я — пройдіть щорічний профілактичний огляд грудей та залишайтесь здоровою 📲:

    044-594-70-75
    068-862-62-00