Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Онколог говорить про рак!

    Онколог говорить про рак!
    26 Листопада 2021

    Онколог говорить про рак!

    Хіміотерапевт та онколог СМЦ Хмель Анна Василівна розповіла про нюанси та особливості своєї роботи. Поділилась думками про те, що для неї найважливіше у своїй професії та чому вона відповідає на дзвінки пацієнтів у неробочий час.

    💬 10 років я борюся за життя та здоров’я пацієнток із раком молочної залози. Для мене це дуже відповідальна та важлива місія. При виборі тактики лікування необхідно враховувати безліч факторів:

    🔹 біологічні особливості пухлини (статус рецепторів до естрогенів та прогестерону, а також HER2, наявність мутацій BRCA1 та BRCA2);
    🔹 розташування пухлини;
    🔹 стадію та ступінь злоякісності пухлини;
    🔹 наявність віддалених метастазів;
    🔹 вік, менструальний статус та загальний стан здоров’я пацієнтки.

    Сукупність цих факторів потребує абсолютно різного підходу до лікування РМЗ.

    Окрім професіоналізму та якості препаратів, найважливішими складовими процесу є стосунки лікаря та пацієнта. Ці стосунки для мене про те, щоб довіряти. Бути на рівних та чесною з пацієнтами. Про те, щоб не давати хибних надій, вміти правдиво говорити навіть про найскладніші речі. Вірити у внутрішні сили пацієнта, у те, що він зможе пройти через непросту йому ситуацію. Вміти побудувати довірливі стосунки, щоб пацієнт спокійно і без сумнівів проходив лікування.

    👩🏼‍⚕️ Спілкування з пацієнтами — це велика частина моєї роботи. За кожною історією пацієнта стоять переживання, емоції, нерви. Для мене важливий їх емоційний стан. Тому я часто даю свій номер телефону пацієнтам, адже інколи у них бувають критичні моменти, і вони не знають з ким порадитись.

    Обираючи професію онколога, я усвідомлювала, яку нестиму відповідальність. Розуміла: особисте життя буде досить щільно перетинатися з професією. Але в той же момент була твердо переконана — це важлива професія, і саме такій хочу присвятити своє життя.