Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    Внутрішньопротокова папілома!

    Внутрішньопротокова папілома!
    16 Липня 2021

    Внутрішньопротокова папілома!

    Доброякісне новоутворення, яке довгий час без діагностичного обстеження, є непомітне і здатне перерости в злоякісне. Сьогодні розповідаємо про внутрішньопротокову папілому.

    Поширеною причиною появи папіломи вважаються захворювання і зміни, що викликають збій гормонального фону. Наприклад:

    – порушення функцій яєчників;
    – аднексит;
    – ожиріння;
    – постійні стреси;
    – аборти.

    Причиною появи папілом молочної залози може бути і спадкова схильність.

    Основний симптом, який змушує звернути на себе увагу, це поява виділень з соска. Найбільш характерними вважаються рясні прозорі або кров’янисті виділення. Поодинокі або множинні папіломи, можуть досягати розміру до 1 см, частіше виникають у протоках, розташованих відразу за соском. Пропальпувати папілому можливо, якщо вона розташована в головних протоках. Тоді можна відчути невеликий округлий еластичний трохи болючий вузол.

    Діагностика

    При пальпації досвідчений мамолог може відразу виставити діагноз, але для підтвердження необхідно провести ультразвукове дослідження або мамографію залози. Якщо лікарі не можуть встановити чітку локалізацію захворювання, вдаються до дуктографії — контрастної рентгенографії. Така процедура триває близько пів години: через катетер, введений в сосок, в залозу вводиться контрастна речовина, після чого проводять мамографію.

    В Спеціалізованому мамологічному центрі наявна надчутлива діагностична техніка та спеціальні УЗ-датчики для молочних залоз. Тому лікарі діагностують папіломи від 1-2 мм в діаметрі.

    Лікування внутрішньопротокової папіломи — лише хірургічне, оскільки вона є передраковими утвореннями. Навколо ареоли розрізають шкіру для того, щоб мати доступ до протоків. Змінені протоки видаляють разом з підлеглими тканинами. Отриману тканину досліджують у лабораторії для виявлення злоякісних клітин.

    У післяопераційному періоді розмір і форма грудей не змінюються, але необхідно відвідувати мамолога для того, щоб вчасно помітити можливе розростання новоутворень у молочній залозі.

    Будьте уважні до свого здоров’я. Звертайтеся до мамолога не лише, коли маєте скарги, а й для профілактичних оглядів. Запобігти розвитку хвороби простіше, ніж її лікувати. Для запису до фахівців СМЦ телефонуйте :

    044-594-70-75
    068-862-62-00