Специализированный Маммологический Центр

    Запис на візит до центру






    Запис на прийом

    ІСТОРІЯ ПАЦІЄНТКИ

    ІСТОРІЯ ПАЦІЄНТКИ
    11 Червня 2021

    ІСТОРІЯ ПАЦІЄНТКИ

    Сьогодні розповімо історію пацієнтки Спеціалізованого мамологічного центру, яка пройшла в нашому центрі всі етапи лікування РМЗ: від операції до хіміотерапії.

    Любов поїхала відпочити в Португалію восени 2019 року. Як любитель раптових поїздок, вона спакувала невеликий рюкзак, взяла білети і через декілька днів була в літаку. Одного ранку вона помітила кров на футболці, в якій спала. Уважно оглянувши себе, не знайшла ніяких слідів травмування. На декілька днів забула про цей випадок – відпочинок же. Але згодом плями крові на футболці з’явилися знову. Любов зробила самообстеження і не виявила нічого підозрілого: болю не було, ніякого ущільнення чи змін шкіри. І лише трохи стиснувши сосок виявилось, що саме з нього виділяється кров.

    Раніше Любов не зверталась до мамолога. Тому після повернення це був її перший візит. Лікар під час пальпації не помітив ніякого підозрілого утворення. Але скерував пацієнтку пройти УЗД. На обстеженні виявили несподіване – пухлину понад 5 см, яка заділа лімфовузли.

    КТ, біопсія, хіміотерапія (червона та біла), таргетний препарат, операція з видалення пухлини, променева терапія – невідомі до цього методи лікування стали зрозумілими для Любові.

    Після консультації з Анною Хмель в Мамологічному центрі, виявилось, що Любов потрапляє до числа пацієнтів клінічних досліджень. Відтоді почавсь етап лікування в нашому центрі: встановлення порту, хіміотерапія, операція з видалення пухлини, яку проводили Костянтин Бабенко та Лілія Зеленкевич.

    Було два можливих варіанти доступу до пухлини: перший – простий у виконанні, але залишає помітний рубець, другий – складніший для впровадження, але шов залишається непомітний. Любов хотіла, щоб шов був менш помітний, щоб виглядало естетично. Костянтин Бабенко врахував бажання пацієнтки, але після аналізу медичних показників.

    «Дуже задоволена проведеною операцією. Дякую, що Костянтин Петрович не побоявсь виконати складніший тип»

    Останні етапи лікування Любов пройшла в березні цього року, зараз відновлюється після хвороби.

    Головний меседж Любові до кожної жінки: проходити профілактичні огляди. Самообстеження – це не запорука безпеки здоров’я, так само як і обстеження молочних залоз, яке проводить гінеколог. Лише пройшовши комплексне обстеження – мамолога та УЗД (мамографія) ви можете бути впевнені у своєму здоров’ї.

    Бажаємо Любові подальшої ремісії та міцного здоров’я!
    Сподіваємось, що ця історія спонукатиме кожну жінку пройти щорічне обстеження молочних залоз.